[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Juan Pascual Azorín Soriano - Viquipèdia

Juan Pascual Azorín Soriano

De Viquipèdia

Juan Pascual Azorín Soriano (Iecla, Regió de Múrcia, 6 d'agost de 1951) és un polític valencià, alcalde de Elda i senador per Alacant al Senat d'Espanya. Pertany al PSPV-PSOE. Es va traslladar amb la seva família a Elda als divuit mesos. En 1983, després d'un període en el qual va treballar com tallador en la indústria del calçat, va ser escollit Regidor en les llistes de la Candidatura Independent d'Elda i posteriorment, en 1984, es va integrar en el PSOE.

En 1985 va ser nomenat Secretari General de la Unió General de Treballadors de la Comarca de l'Alt Vinalopó. Com a regidor va ocupar els llocs de Personal i Indústria, sent reelegit en 1987 i 1991, fins que en 1996 va accedir a l'Ajuntament d'Elda. Va ser president del PSPV-PSOE. A més, ostenta altres càrrecs en el Senat, com el de Vicepresident Primer en la Comissió d'Indústria, Turisme i Comerç, i el de Secretari Primer en la Comissió d'Entitats Locals, i és President d'Honor de la Institució Firal Alacantina. Fou escollit senador per la província d'Alacant a les eleccions generals espanyoles de 2004 i eleccions generals espanyoles de 2008. Prèviament havia estat diputat per Alacant a les eleccions generals espanyoles de 1996 (periode 1999-2000).

[edita] Ajuntament d'Elda

En 1996, Juan Pascual Azorín va accedir a l'ajuntament després que Camilo Valor, del PP, dimitís per a evitar una moció de censura. Així, es va donar la circumstància que Elda tenia un govern municipal d'esquerres mentre que el PP governava en la Diputació, en la Generalitat i a Madrid. Va ser llavors quan es va encunyar la frase «A Elda,ni aigua», atribuïda al president de la Diputació provincial d'Alacant en aquell temps, Julio de España. Va obtenir la victòria per majoria absoluta en l'eleccions municipals de 1999 i després amb majoria relativa en 2003.