[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Juan Ignacio Cirac Sasturain - Viquipèdia

Juan Ignacio Cirac Sasturain

De Viquipèdia

Joan Ignasi Cirac Sasturain ( Manresa 1965 ) és un físic català, força reconegut pels seus treballs en el camp de la teoria quàntica, concretament en qüestions de computació quàntica i teleportació.

[edita] Biografia

Nascut l'11 d'octubre de 1965 a Manresa es llicencià en física teòrica a la Universitat Complutense de Madrid el 1988 i es va doctorar el 1991. Aquell any es traslladà als Estats Units per treballar com a investigador post-doctoral al Joint Institute for Laboratory Astrophysics de la Universitat de Colorado. Posteriorment aconseguir la càtedra de d'astrofísica al Institut für Theoretische Physik d'Innsbruck, Àustria.

Des de 2001 és director de la Divisió Teòrica de l'Institut Max Planck de Garching a Alemanya. Cirac ha estat treballant fent recerca a les universitats de Colorado, Innsbruck, Harvard, Hamburg, Califòrnia, Oxford, Hannover, Bristol, París, el Centre d'Estudis Nuclears de Saclay, l'École Normale Superieur (París) i l'Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT).

Des de la seva fundació el 2002 és professor convidat i assessor d'investigació científica a l'Institut de Ciències Fotòniques de Barcelona, col·laborant amb el grup de Teoria Quàntica de la informació.

El 24 de maig de 2006 fou guardonat amb el Premi Príncep d'Astúries d'Investigació Científica i Tècnica, essent el científic més jove que rep el guardó.

El 18 de gener del 2007 va ser investit Doctor Honoris Causa[1] per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

[edita] Referències

  1. Institut de Ciències Fotòniques - Acte d'investidura del Prof. Juan Ignacio Cirac com a DOCTOR HONORIS CAUSA per la UPC

[edita] Enllaços externs