[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Josepa Chesa i Vila - Viquipèdia

Josepa Chesa i Vila

De Viquipèdia

Pepa Chesa i Vila (Oliva, La Safor), política nacionalista al País Valencià. Biòloga i Catedràtica d'Ensenyament Mitjà.

En la seua etapa universitària ja va militar als moviments anti-franquistes. La seua primera militància organitzada es va produir a Germania Socialista (GS), grup liderat per Josep Vicent Marqués. Després també va formar part del Moviment d'Acció Comunista (MAC). S'integrà, com a independent, en la Unitat del Poble Valencià (UPV) des de la seua fundació, i liderà l'escissió per formar el Partit Valencià Nacionalista (PVN). Finalment, ha estat impulsora de la conformació de la federació Bloc Nacionalista Valencià (BLOC).

En l'àmbit institucional, Pepa Chesa ha format part de totes les candidatures locals nacionalistes a Oliva des de 1983. Ha estat regidora a l'Ajuntament d'Oliva des de 1987 fins a 2004 i al llarg d'aquest període ha desenvolupat, en períodes succesius, les delegacions de Medi Ambient, Sanitat, Cultura i Turisme, entre d'altres, i ha format part de la Comissió de Govern en diversos moments. En el període corporatiu que va de 1999 a 2003 va estar Presidenta de la Mancomunitat de Municipis de La Safor.

Pel que fa als càrrecs orgànics, Pepa Chesa va estar membre del Consell Polític de la UPV entre 1984 i 1988, lloc que abandonà en dissentir de la política de l'organització. Després va estar Presidenta del PVN. I amb la fundació del BLOC com a federació, el 2000, va estar triada Vice-presidenta, amb Pere Mayor com a President. Al Congrés Extraordinari de 2003, va estar elegida Secretària d'Organització del BLOC, en la candidatura del Secretari General, Enric Morera. El 2006 va ser reelegida com a Secretària d'Organització del BLOC

La seua evolució política l'ha portada a convertir-se en un referent, sense el qual, no es pot entendre l'evolució del nacionalisme al País Valencià.

[edita] Enllaços externs