[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Josep Maria Vallès i Casadevall - Viquipèdia

Josep Maria Vallès i Casadevall

De Viquipèdia

Josep Maria Vallès i Casadevall (Barcelona, 1940) és un advocat i polític català, que fou Conseller de Justícia de la Generalitat de Catalunya entre els anys 2003 i 2006.

[edita] Biografia

Casat i amb dos fills. Va estudiar Dret a la Universitat de Barcelona, Ciència política (IEP, París) i Direcció d'empreses a ESADE. És catedràtic de Ciència Política i de l'Administració a la Universitat Autònoma de Barcelona. Fou degà de la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia d'aquesta Universitat, on també fou rector.

La seva activitat política s'inicia el 1999, com a soci i president de l'associació Ciutadans pel Canvi, que forma part de la coalició electoral PSC- CpC.

Va ser diputat del Parlament de Catalunya d'aquesta coalició per la circumscripció de Barcelona a les eleccions de 1999 i 2003.

Desprès d'aquestes darreres, entrà a formar part del govern de Catalunya 2003-2006 com a Conseller de Justícia durant tota la legislatura.

És membre del Col·legi d'Advocats de Barcelona i de l'Associació Espanyola de Ciència Política i de l'Administració, de la que és President des del 2001. Actualment imparteix classes de política a la Universitat Autònoma de Barcelona.

Precedit per:
Núria de Gispert i Català
Conseller de Justícia

Des-2003 - Oct-2006
Succeït per:
Montserrat Tura i Camafreita