[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Josep Maria Benet i de Caparà - Viquipèdia

Josep Maria Benet i de Caparà

De Viquipèdia

Josep Maria Benet i de Caparà (Barcelona, 20 de febrer de 1905 - Mafet, 3 de juliol de 1977) fou un advocat i militar català.

Molt vinculat al mon de l'excursionisme, fou fundador i el primer president de la Unió Excursionista de Catalunya i dels Boy Scouts de Catalunya, i president de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya.

Al principi de la Guerra Civil Espanyola, la Generalitat de Catalunya li encarrega la creació del Regiment Pirinenc Núm. 1. Després de la dissolució del regiment, s'integra a la 43ena divisió a la Bossa de Bielsa. És ferit en un atac aeri contra el seu cotxe oficial estant 23 dies en coma a hospitals de Lleida i Barcelona. Reincorporat, el destinen a Defensa de Costes. Amb l'esfondrament dels fronts de Lleida i l'Ebre, s'acaba la guerra i s’exilia a França, on es casa el 20 de setembre de 1942 amb Marie-Germaine Seguette Garrigue.

Combat amb la Resistència Francesa durant l'ocupació alemanya. Torna a Catalunya el 1946, on és detingut i passa un temps a la presó.

És fundador amb Ramon Trias Fargas i altres companys, d'Esquerra Democràtica de Catalunya, del Lions International a Catalunya.

Va morir el 3 de juliol de 1977 a causa d'un càncer intestinal.