[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Josep I del Sacre Imperi Romanogermànic - Viquipèdia

Josep I del Sacre Imperi Romanogermànic

De Viquipèdia

L'emperador Josep I, emperador romanogermànic.
L'emperador Josep I, emperador romanogermànic.

Josep I, emperador romanogermànic (Viena 1678 - 1711). Emperador del Sacre Imperi Romanogermànic, arxiduc d'Àustria, rei d'Hongria i de Bohèmia.

Nascut a la ciutat de Viena el dia 26 de juliol de 1678 sent fill de l'emperador Leopold I, emperador romanogermànic i de la comtessa Elionor del Palatinat-Neuburg. Nét per via paterna de l'emperador Ferran III, emperador romanogermànic i de la infanta Maria Anna d'Espanya i per via materna de l'elector Felip Guillem I, elector palatí i de la landgravina Elisabet Amàlia de Hessen-Darmstadt.

L'any 1699 contragué matrimoni a la ciutat imperial amb la princesa Augusta Guillema de Brunsvic-Lüneburg, del duc Joan Frederic de Brunsvic-Lüneburg. La parella tingué tres fills:

  • SAIR l'arxiduc Josep Leopold d'Àustria, nat a Viena el 1700 i mort el 1701.

Educat en l'estricta etiqueta de la cort austríaca pel príncep Dietrich Oto von Salm esdevingué un excel·lent linguísta i alhora un vertader poliglota. L'any 1687 rebé la Corona d'Hongria i el títol de rei de Romans que l'identificaven inequívocament com a hereu d'Àustria i del Sacre Imperi Romanogermànic.

L'any 1705 succeí a la corona austríaca al seu pare, l'emperador Leopold I, emperador romanogermànic, i es concentrà en la lluita contra les tropes franceses durant la Guerra de Successió Espanyola. Recolzà explicitament la causa de l'arxiduc Carles d'Àustria per aconseguir la corona hispànica.

Durant el govern de l'emperador Josep, el príncep Eugeni de Savoia-Soissons desenvolupà diverses campanyes al nord d'Itàlia en contra de les tropes del rei francès, Lluís XIV de França, i recolzà monetàriament i amb homes les tropes del britànic duc de Malborough a Flandes i Alemanya.

Malgrat tot, durant aquest període de temps l'emperador hagué de fer front a una forta revolta a Hongria en contra el poder habsburguès. Apaciguat el territori hongarès, el monarca no exercí una forta repressió política amb la qual cosa es guanyà certa popularitat al país.

Josep fou un dels primers monarques a demostrar certa adversió en contra de l'Odre de la Companyia de Jesús. Aquesta adeversió la mostrarien altres monarques europeus posteriorment. Fou un enamorat de les arts, la música i la caça.

Josep inicià certes gestions per abolir proclamar una Pracmàtica Sanció en favor de l'abolició de la Llei Sàlica. Aquesta política continuà en el govern del seu germà.

Precedit per:
Leopold I
Emperador del Sacre Imperi Romanogermànic
17051711
Succeït per:
Carles VI