[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

José Manuel Lara Hernández - Viquipèdia

José Manuel Lara Hernández

De Viquipèdia

José Manuel Lara Hernández (1914-2003),va néixer el 31 de desembre de 1914 a El Pedroso, província de Sevilla. El seu pare era el metge del poble. Va deixar molt aviat l'escola i va provar diversos oficis, com fuster, pintor i ballarí de revista, sense èxits notables.

Va participar en la Guerra Civil Espanyola en el bàndol franquista, arribant a el grau de capità. Després de la Guerra es va establir a Barcelona on va conèixer a la seva esposa María Teresa Bosch, i es va dedicar a la compra venda de llibres i va fundar diverses editorials fins que el 1949 va constituir la Editorial Planeta.

El negoci va créixer ràpidament en l'Espanya canviant dels anys setanta, impulsat pel seu catàleg de ficció, amb oportunes adquisicions i aliances comercials en el camí. En aquests mateixos anys Planeta es va instal·lar a Argentina, Mèxic, Colòmbia, Xile, Veneçuela i, més endavant, a Equador.

El 1994 va ser nomenat Marquès del Pedroso de Lara. Avui dia el Grupo Planeta comprèn diverses editorials de prestigi, com Seix Barral, Espasa Calpe i Destino, així com cadenes de ràdio i televisió i diaris.