[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

José Claramunt Torres - Viquipèdia

José Claramunt Torres

De Viquipèdia

José Claramunt Torres era un futbolista valencià. Va nàixer a Puçol (l’Horta Nord, País Valencià). Jugava de centrecampista, però encara que sempre li agradava més la banda dreta, era irreductible en qualsevol posició del centre del camp.

Es va formar a les categories inferiors del València CF, encara que a la seua etapa de juvenil va estar cedit a l’Atlètic Saguntí. No obstant, sempre va comptar amb la confiança dels tècnics de la casa arribant a ser convocat per qui aleshores era l’entrenador del primer equip (Mundo), per a una gira per Amèrica en 1966, quan només tenia 20 anys, debutant amb el primer equip l’11 de setembre de 1966.

Abans de de complir 22 anys ja era habitual en la selecció espanyola. Parava, manava, conservava, circulava, tocava amb precissió i golejava prou sovint, més del que li corresponia a un jugador de la seua posició. Durant molt de temps va ser el llançador de penals de l’equip, els executava amb senzillesa, mitjançant un tir potent i ajustat on no podia arribar el porter.

Di Stéfano va marcar la seua plenitud amb tan sols 24 anys, endarrerint la seua posició i convertint-lo en un mig centre a l’antiga, formant parella al mig del camp amb un altre jugador històric del València CF, Paquito.

En total, amb el València CF, va disputar 381 partits oficials, en els quals va marcar 83 gols, distribuits de la següent manera:

En l’actualitat forma part del cos tècnic del València CF. També ha sigut seleccionador de la selecció valenciana.

Taula de continguts

[edita] Selecció Nacional

Va ser internacional amb la selecció espanyola en 23 ocassions. Va debutar debutar el 28 de febrer de 1968 en un partit contra Suècia. A més a més, va ser el primer valencià capità de la selección espanyola. Va marcar un total de 4 gols amb la selecció.

[edita] Clubs

[edita] Títols

[edita] Nacionals

També va disputar altres tres finals de la Copa del Rei en 1970, 1971 i 1972.

[edita] Enllaços externs