[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

José Antonio de Chaves Osorio - Viquipèdia

José Antonio de Chaves Osorio

De Viquipèdia

José Antonio de Chaves Osorio era un militar borbònic que va lluitar sota el comandament de Berwick i D'Asfeld a la Batalla d'Almansa i en la posterior conquesta del Regne de València, sent l'executor material de l'incendi de Xàtiva el 1707 per ordre de Felip d'Anjou.

Chaves, esmentat als documents de l'època com a "brigadier Chaves", era qui comandava les tropes "espanyoles" (com li dien els valencians) de la columna de D'Asfeld, una de les dues en que es va dividir l'exèrcit borbònic després de la batalla d'Almansa.

Chaves i les seues tropes, majoritariament castellanes (tot i que hi havia soldats d'altres punts de la península), van ser una de les dues columnes que participaren, junt amb una altra de francesa[1], en el setge de Xàtiva, l'assalt i el posterior saqueig de la ciutat que va dirigir el mateix D'Asfeld el 1707.

Una vegada es va prendre la decisió de cremar Xàtiva, van ser Chaves i els seus soldats els encarregats d'executar l'ordre[2]. Pel seus serveis, Chaves va ser nomenat corregidor d'Alcoi i ascendit al grau de coronel. Més tard, entre el 1718 i el 1719, va ser Capità General de Canàries[3] i el 1721 el nomenaren Tinent Coronel.

[edita] Referències

  1. Especial Levante [1]
  2. Germà Ramírez Aledón i Isaïes Blesa Duet, La destrucció de Xàtiva i el govern en l'exili, Ed.Ulleye, Xàtiva, 2007
  3. http://www.rulers.org/spanautc.html