[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Jorge Garbajosa - Viquipèdia

Jorge Garbajosa

De Viquipèdia

Jorge Garbajosa Chaparro (nascut el 19 de desembre de 1977) és un jugador de bàsquet espanyol nascut en Torrejón de Ardoz, Madrid, pertanyent als Toronto Raptors i internacional per Espanya amb la selecció espanyola de bàsquet. El seu lloc en la pista, amb els seus 204 cm i 105 kg, és aler pivot.

[edita] Biografia

Amb tot just 16 anys (1993) es va traslladar a Vitòria des de Madrid deixant el seu club el Juventud Alcalá per a jugar amb el Taugrés Vitòria (després Tau Ceràmica) on va créixer com jugador. Després d'una primera temporada d'acoblament (la campanya 93/94) al nou equip i a la nova ciutat, Garbajosa va assolir amb el Taugrés Vitòria el Campionat d'Espanya Júnior la temporada següent (la campanya 94/95), sent un dels artífexs principals d'aquest èxit. Això li va valer perquè a l'any següent, se li tingués en compte en el primer equip, amb el qual va debutar en Lliga ACB amb 22 anys.

En la seva primera temporada en el primer equip vitorià (la campanya 95/96) va assolir la Copa d'Europa i any després d'any, va ser agafant confiança, progressant en el seu joc i sent un dels habituals en els quintets inicials del quadre vitorià. En la temporada 97/98 va assolir el subcampionat de Lliga i un any després la consecució de la Copa del Rei. Després de la campanya 99/00, potser la millor de Garbajosa amb l'elàstica blanca del TAU va ser representant vitorià en l'All-Star de l'ACB, va prendre la difícil decisió d'abandonar l'entitat baskonista després de set temporades i fer les maletes rumb a Itàlia, on jugaria en el Benetton de Treviso les següents quatre campanyes.


L'any 2000 després de rebre ofertes Real Madrid, Pau Orthez i Benetton Treviso, Jorge es va decantar pel conjunt transalpí perquè volia jugar en l'estranger i la lliga italiana li semblava el suficientment dura i competitiva com per a reivindicar-se com jugador. Allí està a les ordres de Mike D'Antoni i explota com jugador aconseguint diversos títols de lliga i copa de la lliga italiana.

Després de casar-se, es va traslladar a Màlaga al fitxar per l'Unicaja Málaga que forma un equip al voltant d'ell en un ambiciós projecte dirigit per Sergio Scariolo. A Màlaga demostrà Jorge el progrés que ha tingut des que quatre anys endarrere abandonés la nostra lliga i arriba carregat d'humilitat i treball però amb unes qualitats dignes dels millors jugadors europeus en el seu lloc. Aviat es converteix en ídol de l'afició de Màlaga i vestit de verd conquista la Copa del Rei la seva primera campanya (04/05) i un any després (05/06) arriba l'eclosió amb la consecució del campionat lliguer, aconseguint com mèrit personal ser triat el MVP de la final i entrar dintre del Quintet ideal de l'ACB.

Actualment és jugador de Toronto Raptors, equip canadenc de la NBA on també juga l'espanyol José Manuel Calderón. La seva actuació en l'any de la seva estrena en la NBA està sent molt destacada com ho demostra el fet que està en les primeres posicions de la classificació a rookie de l'any així com que va ser proclamat millor novençà del mes de desembre de la Conferència Est, arribant a jugar l'All Star amb el conjunt dels rookies en las Vegas 2007

Va debutar com internacional amb la Selecció Nacional Absoluta el 20 d'agost de 2000 enfront de França en partit amistós preparatori dels Jocs Olímpics de Sydney 2000. S'ha proclamat campió del món al guanyar a Grècia en la final del Campionat mundial de bàsquet de 2006 de Japó per una diferència de 23 punts, el 3 de setembre. També va ser triat per a formar part del quintet ideal de la competició.

Jorge és fidel seguidor de l'Atlètic de Madrid i va realitzar el tregui d'honor en el Vicente Calderón després de proclamar-se campió del món amb la selecció Espanyola en el Mundial de 2006.