[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Jordi Paulí i Safont - Viquipèdia

Jordi Paulí i Safont

De Viquipèdia

Jordi Paulí i Safont (Badalona, Barcelonès, 6 de setembre de 1969) és instrumentista de tenora, saxòfon, piano i clarinet, i compositor de sardanes.

Començà els estudis musicals al Conservatori Municipal de Música de Barcelona i els de tenora a l'escola de música de Josep Colomer. Després els prosseguí al Conservatori amb Jaume Vilà. Com a saxofonista va ser deixeble de Ricard Roda, Salvador López i assistí a cursos amb Pedro Iturralde i Preciso Sambeat. Posseeix els títols de professor superior de tenora, tible i saxòfon, el 20 de juny de 1996 obté el premi d'honor de grau superior de saxòfon al Palau de la Música Catalana.

Als 11 anys ingressà a l'escola de la cobla Marinada, de Badalona. Als 17 entra a la cobla Rambles i un any després a la Sant Jordi fins al 1999 en què passà a la Maravella. Com a saxofonista ha format part de les formacions entre altres de: Roda de saxos, Saxocromia, Blue Big Band, EMB de Badalona, Orquestra Maravella, la Banda Municipal de Barcelona i La Salseta del Poble Sec. Ha col·laborat amb Els Joglars, Lluís Llach, Santi Arisa.

Amb la seva formació Jordi Paulí Quartet, ha realitzat un treball molt interessant en el camp jazzístic tocant la tenora en el grup i desenvolupant les possibilitats improvisatòries de l'instrument.

En el camp pedagògic ha estat professor de l'Orfeó de Sans de Barcelona i de les escoles de musica de Sabadell, Badalona i Vilanova i la Geltrú.

Als dotze anys escriu la seva primera sardana, A l'avi Peret, però no va ser fins al 1990 que va compondre sardanes amb una certa regularitat fins arribar a la trentena. Com a compositor de música per a cobla ha rebut diversos premis, entre els quals destaca el Premi de la Crítica del concurs Sardana de l'any 2004 amb la sardana Fòrum a Banyoles, i el primer accèssit per Mariona.

[edita] Enllaços externs