[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Jordi Ferragut Mesquida - Viquipèdia

Jordi Ferragut Mesquida

De Viquipèdia

Retrat de Jordi Ferragut atribuït a William Swain, Smithsonian Institution, Museu Nacional d'Història Americana, Kenneth E. Behring Center, Washington DC.
Retrat de Jordi Ferragut atribuït a William Swain, Smithsonian Institution, Museu Nacional d'Història Americana, Kenneth E. Behring Center, Washington DC.

Jordi Ferragut Mesquida (Ciutadella, Menorca, 1755 – Point Plaget, Mississippi 1817) nascut a Menorca durant la dominació anglesa de l'illa en el si d'una família de tradició marinera. Va lluitar pels Estats Units en la marina i en l'exèrcit de terra durant la Guerra d'Independència dels Estats Units (American Revolutionary War).

L'any 1772 la seva família el va enviar a Barcelona a fer estudis de nàutica. El 1776 emigrà als Estats Units on treballà per la marina mercant amb el comandament d'un petit vaixell de càrrega que feia la ruta entre l'Havana, Veracruz i Nova Orleans. En començar la Guerra d'Independència americana s'enrolà a l'armada de Carolina del Nord, inicialment com a lloctinent. Lluità contra els britànics a Savannah i va ser capturat a Charleston el 1780. Després de ser alliberat en un intercanvi de presoners, va servir com a voluntari a la batalla de Cowpens, on va destacar pel fet de salvar la vida de George Washington, i a Wilmington. Acabada la guerra es va retirar de l'exèrcit dels Estats Units amb el grau d'oficial comandant-major.

Jordi Ferragut va contreure matrimoni amb Elizabeth Shine, nascuda el 1765, i el seu fill David Farragut també va esdevenir un heroi en la Guerra civil americana amb una llarga i distingida carrera com a primer almirall dels Estats Units d'Amèrica.

[edita] Enllaços externs