[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Jordi Évole - Viquipèdia

Jordi Évole

De Viquipèdia

Jordi Évole (dreta) al costat d'Andreu Buenafuente firmant dedicatòries per promocionar el seu llibre "He Dit"
Jordi Évole (dreta) al costat d'Andreu Buenafuente firmant dedicatòries per promocionar el seu llibre "He Dit"


Jordi Évole (Cornellà de Llobregat, Baix Llobregat, 1974) és un humorista i guionista de televisió català.

[edita] Biografia

La seva trajectòria professional s'inicia als informatius de Telecinco i de la cadena SER, tot i que el seu primer contacte televisiu va ser a una petita televisió local, Viladecans Televisió. Quan la seva carrera va començar a tenir una dimensió pública va ser a l'any 2000 quan va fitxar com a guionista de La Cosa Nostra, programa que Andreu Buenafuente presentava a TV3. Des de llavors pertany a la plantilla de El Terrat. Ha estat codirector i guionista de Buenafuente i interpreta un dels seus personatges més famosos: El Follonero.

Una de les virtuts i originalitats del personatge de El Follonero és que es va crear com una forma de fer autocrítica. Camuflat entre el públic i vestint sempre una jaqueta de pell fosca, el personatge interrompia sobtadament a Andreu Buenafuente per criticar-li alguna cosa que havia dit o fet durant el programa. Al mateix temps, el personatge reflectia una realitat social fins llavors poc mostrada a TV3, els fills dels "nous catalans", habitants de poblacions del Baix Llobregat com Cornellà. Ho feia amb humor i sense complexos, essent moltes vegades políticament incorrecte.

Actualment, el personatge de El Follonero ha anat evolucionant. Ja no es fica tant amb Andreu Buenafuente, surt del plató per fer reportatges i les seves intervencions resulten molt incòmodes per a polítics i personatges públics diversos.

A LaSexta ha presentat el programa Salvados por la campaña, dedicat al seguiment, en clau d'humor, de la campanya electoral de les Eleccions generals de 2008.

També a la mateixa cadena està presentant el programa Salvados por la iglesia i també Salvados por la Eurocopa.