[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Joan Martí i Castell - Viquipèdia

Joan Martí i Castell

De Viquipèdia

Joan Martí i Castell (Tarragona, 1945) és catedràtic de Filologia Catalana de la Universitat de Barcelona, de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, de la qual ha estat el primer rector, president de la Secció Filològica de l'Institut d'Estudis Catalans i un dels màxims responsables de la nova edició del Diccionari de la llengua catalana.

Llicenciat en Filologia Romànica per la Universitat de Barcelona l'any 1967, aconsegueix el doctorat el 1973 per la mateixa universitat i el de Lingue e letterature straniere per la Universitat La Sapienza de Roma.

Ha estat també el primer president de l'Institut Interuniversitari Joan Lluís Vives. Ha desenvolupat una tasca important de recerca en l'àmbit de la dialectologia social i en l'equip de l'Atles lingüístic del domini català. Ha estat coordinador de l'àrea científica llengua i ensenyament del II Congrés Internacional de la Llengua Catalana. És president des del 1999 del Consell Supervisor del Centre de Terminologia de Catalunya (TERMCAT) i membre del consell de redacció d'Estudis Romànics.

[edita] Bibliografia

Entre molts d'altres, és autor dels llibres:

  • El català medieval. La llengua de Ramon Llull
  • Documents d’història de la llengua catalana (amb J. Moran)
  • Diccionari de locucions i de frases fetes (amb J. Raspall), Premi Marià Aguiló de l'IEC
  • Gramàtica històrica. Problemes i mètodes
  • L'ús social de la llengua catalana
  • Gramàtica històrica catalana

També és autor de nombrosos articles, publicats en revistes científiques del país i estrangeres.