[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Joan Manuel Tresserras i Gaju - Viquipèdia

Joan Manuel Tresserras i Gaju

De Viquipèdia


Joan Manuel Tresserras i Gaju

Conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació
Al càrrec
29 de novembre de 2006 – actualitat
Precedit per Ferran Mascarell i Canalda
Succeït per continua en el càrrec
Naixement 1955
Rubí (Vallès Occidental)
Partit polític Esquerra Republicana de Catalunya

Joan Manuel Tresserras i Gaju (Rubí, 1955) és l'actual conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya.

[edita] Biografia

Nascut a Rubí (Vallès Occidental), l'any 1955. És doctor en Ciències de la Informació. Professor del Departament de Periodisme i Ciències de la Comunicació de la UAB, especialitzat en Història de la Comunicació, l'anàlisi de la Societat de la informació, i l'estudi de les Indústries Culturals i la cultura de masses. També ha impartit docència sobre gestió cultural, comunicació política, polítiques de comunicació i anàlisi de mitjans.

Va rebre el premi extraordinari de Doctorat en Ciències de la Informació (1988-89), el premi d'investigació sobre Comunicació de Masses de la Generalitat de Catalunya (1989), i el premi d'assaig Joan Fuster (1994). Autor, entre d'altres, de El Regne del Subjecte (1987) i Cultura de masses i postmodernitat (1994), conjuntament amb Enric Marín, de D'Ací i D'Allà, aparador de la modernitat (1993), i de La gènesi dela societat de masses a Catalunya 1888-1939 (1999), amb Francesc Espinet. Ha estat autor d'una cinquantena de textos i articles acadèmics sobre comunicació social i coautor dels informes sobre Seguiment de l'impacte social de les noves tecnologiesde la informació i la comunicació, patrocinats per la Fundació Bofill, i de Un segle de recerca sobre comunicació a Catalunya. Va coordinar el bloc "Cultura" de l'Informe per a la Catalunya del 2000 (1999).

Ha estat director del Departament de Periodisme i Ciències de la Comunicació de la UAB (1991-1993) i coordinador de la llicenciatura de Periodisme de la UAB (1997-1999). Membre de la Comissió Assessora sobre Publicitat Institucional de la Generalitat (1998-1999), conseller de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió (2000), conseller del Consell de l'Audiovisual de Catalunya, responsable de recerca, estudis i publicacions (2000-2006), president de la Mesa per a la Diversitat en l'Audiovisual (2005-2006) i membre de la Comissió Mixta de Transferències Estat-Generalitat (2004-2006). És vicepresident de la Societat Catalana de Comunicació, filial de l'Institut d'Estudis Catalans


Precedit per:
Ferran Mascarell i Canalda
Conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació

2006–- actualitat
Succeït per:
continua en el càrrec



Catalunya
Aquest article sobre Catalunya és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.