[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Joan Josep Moreno Cuenca - Viquipèdia

Joan Josep Moreno Cuenca

De Viquipèdia

Detenció de Joan Josep Moreno Cuenca.
Detenció de Joan Josep Moreno Cuenca.

Joan Josep Moreno Cuenca, àlies El Vaquilla (1961 - 2003) fou un del més famosos delinqüents de Catalunya.

Fill i nét de delinqüents, naix a una presó catalana on estava reclosa la seva mare, i viu els seus primers anys a La Mina, una marginal barriada de Barcelona, que va ser l'escola on ell i els seus germans aprengueren a sobreviure i a mantenir a la seva mare.

La joventut de Joan Josep no va ser gens fàcil: son pare va morir quan ell era encara un xiquet petit, en un robatori a un magatzem. Nen desatès dels seus pares, comença a vagar per Barcelona i poc a poc es converteix en un expert del robatori.

Era molt jove quan va ser arrestat per primera vegada ingressant als 13 anys a la presó Model de Barcelona, acusat de robatoris de cotxes, atracaments a bancs i joieries, a més a més d'enfrontaments armats amb la Guardia Civil.

Els seus tres germans varen tenir una mort tràgica. Antoni en un tiroteig amb la guardia urbana de Girona després d'atracar una joieria. Julian tractà fugir per la finestra d'un hospital on era custodiat i el més petit Miquel i preferit per Joan Josep, al tindre un accident amb un cotxe que conduia fugint de la policia.

El 1976, després de la mort de Franco i gràcies a una amnistia, és posat en llibertat però a l'any següent, quan va assolir la majoria d'edat penal, va tornar a ingressar a la presó per condemnes pendents.


Va ser poc després, quan El Vaquilla té el primer contacte amb les drogues: a l'edat de 16 anys, comença a consumir cannabis, de part de son oncle, malgrat que en una de les seves últimes aparicions en públic declarava que des del primer instant que va sentir dependència a les drogues va intentar deixar-les, cosa difícil a la presó on era molt fàcil obtenir cocaïna i heroïna.