[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

La Mina - Viquipèdia

La Mina

De Viquipèdia

El barri de la Mina se situa al terme municipal de Sant Adrià de Besòs, encara que limita amb el municipi de Barcelona (més proper que el propi centre de Sant Adrià, del qual el separa el riu Besòs i la Ronda del Litoral). L’àrea residencial de la Mina està formada per vint blocs d’entre 5 i 12 pisos. El nombre total d’habitatges és de 2.721, i el nombre de locals és de 181.

[edita] Creació de la Mina

El barri de la Mina és el resultat d’una actuació sorgida el 1969, l’objectiu de la qual era l'eradicació de diferents nuclis d’”infrahabitatges” a l’àrea metropolitana de Barcelona (Camp de la Bota, Pekín, la Perona, Can Tunis, Montjuïc, entre altres). Les urgències del moment van accelerar el procés de construcció del barri, sense tenir en compte la dotació de serveis finals. El 1975, la Mina tenia ja més de 15.000 habitants i 2.029 habitatges. Per tant, ens trobem amb un barri de “creació instantània”, fruit del re-allotjament de diferents grups de població i en molts casos amb dèficits socials, laborals, culturals o econòmics.

Malgrat les inversions realitzades al barri, la manca de coordinació de les actuacions i el difícil compromís d’inversió a llarg termini han impedit que es produís un canvi efectiu de la situació social del barri.