[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Joan Alavedra i Segurañas - Viquipèdia

Joan Alavedra i Segurañas

De Viquipèdia

Joan Alavedra i Segurañas (Barcelona 1896 - 1981), escriptor i periodista català. Va viure durant molt de temps a Prada on es trobava sovint amb Pompeu Fabra i li dedicà un retrat literari a Personatges inoblidables (Barcelona, 1968). Fou biògraf de Pau Casals, el qual musicà, en forma d’oratori, el llibre d’Alavedra Poema del pessebre [1]

En la seva joventut va compartir amistat i tertúlies polítiques i culturals amb Joan Salvat-Papasseit i Emili Eroles.[2]

Un dels seus fills va ser Macià Alavedra i Moner, ex-dirigent de CDC i Conseller de Governació i d'Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya.

[edita] Referències

  1. Cartes de Pompeu Fabra a l'exili, de Jordi Manent i Tomàs, publicat a AUSA · XIX · 145 (2000) p. 217-236.
  2. Esbós per a una biografia de Joan Salvat-Papasseit, de Tomàs Garcés, 1962. Publicat a Joan Salvat-Papasseit - Obra Completa, edició a cura de Carme Arenas Noguera, Cercle de Lectors / Galàxia Gutenberg, 2006.


Aquest article sobre un català és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat com, per exemple, traduint d'altres Viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.