[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Jean-Baptiste Greuze - Viquipèdia

Jean-Baptiste Greuze

De Viquipèdia

Autoretrat.
Autoretrat.

Jean-Baptiste Greuze (1725, Tournus – 1805, París) va ser un pintor francès.

[edita] Biografia

Després de realitzar els seus primers estudis de pintura amb Grandon a Lió, Greuze es va anar a París el 1750 i va entrar, com alumne de Natoire en la Acadèmia Real.

El 1755, el seu quadre Pare de família explicant la Bíblia als seus fills va obtenir un gran èxit. La seva popularitat es va confirmar amb altres quadres melodramàtics i Diderot li va elogiar per la moralitat de les seves imatges. La seva Setè-Sever retraient a Caracalla l'haver atemptat contra la seva vida (1769) li va permetre ingressar en l'Acadèmia el mateix any.

Va pintar nombrosos retrats i va rebre algunes crítiques per les seves pintures libertines. Va pintar, així mateix, diferents temes alegòrics: L'Ofrena d'amor (1769), mitològics: Dana; o religiosos: Santa Maria la Egipcia; però no van tenir repercussió alguna.

La Revolució Francesa de 1789 posa de moda l'antic i les pintures de Greuze cauen en l'oblit, obligant-li a viure de les seves classes. El retrat de Napoleó Bonaparte, que li va encarregar en els seus últims anys, no va evitar que morís en la misèria.