[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Janusz Olejniczak - Viquipèdia

Janusz Olejniczak

De Viquipèdia

Janusz Olejniczak (1952 -), és un dels pianistes més famosos de Polònia.

[edita] Vida

Janusz Olejniczak, signant autògrafs a Kuala Lumpur, Malàisia
Janusz Olejniczak, signant autògrafs a Kuala Lumpur, Malàisia

Janusz Olejniczak va néixer el 1952. Els seus mestres de piano van ser Ryszard Bakst i Zbigniew Drzewiecki. L'any 1970 va ser premiat al Concurs Internacional de Piano Frédéric Chopin, an Varsòvia, i dos anys més tard en el Concurs de Piano Alfredo Caselli a Nàpols. Durant els anys 1971 i 1973 va realitzar els seus estudis a París amb els seus tutors Konstanty Schmaeling i Witold Malcuzynski.

Va ser membre d'una orquestra de càmera, i el seu repertori cobria a compositors com Beethoven, Schumann, Schubert, Chopin, Ravel i Prokofiev. Va realitzar nombrosos enregistraments en la ràdio, televisió i discogràfiques, per als segells Polskie Nagrania, Selene, Pony Canyion, Opus 111 i CD Acord. Entre alguns dels seus premis hi figuren: el Disc d'Or, el Premi de la Indústria Discogràfica Polonesa i el Disc de l'Any de la Revista Studio pels concerts de Chopin amb l'Orquestra Simfònica de Varsòvia, dirigida per \Grzegorz Nowak.

Va actuar com a Frédéric Chopin a la pel·lícula La nota blava, de Andrzej Zulawski i, malgrat que Adrien Brody va fer el paper de Władysław Szpilman al El Pianista de Roman Polański, van ser les mans Olejniczak les quals van tocar en les escenes de piano.


[edita] Enllaços externs