[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Insulina - Viquipèdia

Insulina

De Viquipèdia

Viquipèdia:Avís mèdic
AVÍS MÈDIC   
Cristalls d'Insulina
Cristalls d'Insulina

La insulina (Llatí insula, "illa") és una hormona polipeptídica formada per 51 aminoàcids. És segregada per les cèl·lules beta dels illots de Langerhans de el pàncrees, en forma de precursor inactiu (proinsulina), el qual passa a el aparell de Golgi, on es modifica, eliminant una part i unint els dos fragments restants mitjançant ponts disulfur.


Frederick Grant Banting, Charles Best, James Collip, i J.J.R. Macleod de la Universitat de Toronto, Canadà, van descobrir la insulina en 1922. El Doctor Banting va rebre el Premi Nobel de Fisiologia o Medicina per descobrir aquesta hormona.


1.Preproinsulina (Lguia, B cadena, C cadena, A cadena); proinsulina consisteix BCA, sense 2.L plegament espontani  3.Cadenes A i B unides per ponts sulfurs 4.Guia i la cadena C són tallades 5.Restes d'insulina
1.Preproinsulina (Lguia, B cadena, C cadena, A cadena); proinsulina consisteix BCA, sense
2.L plegament espontani
3.Cadenes A i B unides per ponts sulfurs
4.Guia i la cadena C són tallades
5.Restes d'insulina

Intervé en l'aprofitament metabòlic dels nutrients, sobretot amb l'anabolisme dels hidrats de carboni. El seu dèficit provoca la diabetis mellitus i el seu excés provoca hiperinsulinisme amb hipoglucèmia.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a:
Insulina

[ast:Insulina]]