[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Institut Català de les Dones - Viquipèdia

Institut Català de les Dones

De Viquipèdia

Institut Català de les Dones (ICD) és un organisme dependent del govern de la Generalitat de Catalunya encarregat d'impulsar les polítiques d'igualtat entre homes i dones. Fou creat el 1989 i és adscrit al Departament d'Acció Social i Ciutadania. Té una seu central a Barcelona i quatre oficines informatives a Lleida, Tortosa, Girona i Tarragona.

Taula de continguts

[edita] Competències

Des del 2006 se li ha atorgat com a competències:

  • elaborar i proposar les directrius sobre polítiques de dones
  • dissenyar, coordinar, impulsar i fer el seguiment del Pla d'Acció i Desenvolupament de les Polítiques de Dones
  • dissenyar, executar i avaluar els programes d'actuació del Departament en matèria de polítiques de dones
  • coordinar i avaluar l'execució dels acords fruit de les relacions entre aquest Institut Català de les Dones, entitats i organismes catalans, de l'Estat espanyol i organismes d'igualtat d'altres comunitats autònomes en règim bilateral o multilateral en els diferents programes d'igualtat d'oportunitats
  • coordinar, fer el seguiment i supervisar els programes i les actuacions dels diferents departaments i organismes de la Generalitat de Catalunya en l'àmbit de les polítiques de dones.

[edita] Funcions

Té com a tasques recopilar informació i documentació sobre la situació de la dona a Catalunya, elaborar informes sobre aquesta qüestió, fomentar la prestació de serveis específics per a dones, potenciar la participació social de les dones i incentivar l'associacionisme femení mitjançant ajuts i cooperant amb el Consell Nacional de Dones de Catalunya per la defensa dels seus interessos, a més de vetllar pel compliment dels convenis i acords internacionals que afecten la seva situació.

[edita] Presidents

[edita] Enllaços externs