[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Infant Joan d'Aragó - Viquipèdia

Infant Joan d'Aragó

De Viquipèdia

Francisco Pradilla Ortiz, "Cortejo del bautizo del Príncipe Don Juan, hijo de los Reyes Católicos, por las calles de Sevilla", 1910
Francisco Pradilla Ortiz, "Cortejo del bautizo del Príncipe Don Juan, hijo de los Reyes Católicos, por las calles de Sevilla", 1910

Joan d'Aragó (Sevilla 1478 - Salamanca 1497), fou príncep d'Astúries (1478-1497) i de Girona, duc de Montblanc, comte de Cervera i senyor de Balaguer (1479-1497).

[edita] Orígens familiars

Fill segon de Ferran II el Catòlic, rei d'Aragó, i d'Isabel la Catòlica, reina de Castella, rere la infanta Isabel.

Va néixer el 28 de juny de 1478, sent el primer fill mascle del matrimoni. Al seu naixement fou proclamat príncep d'Astúries i, poc després, mort Joan II d'Aragó (1479), príncep de Girona, com a hereu de les corones de Castella i d'Aragó.

[edita] Núpcies

Es casà, l'abril de 1497, a la catedral de Burgos, amb la princesa Margarida d'Àustria, filla de Maximilià I d'Àustria i de Maria de Borgonya. No tingué descendència.

Sis mesos més tard, el 4 d'octubre, mentre anava al casament de la seva germana Isabel d'Aragó, va morir a Salamanca, víctima de la tuberculosi.

A la seva mort, la seva germana, la infanta Isabel, fou proclamada princesa d'Astúries i de Girona. Isabel, però, va morir al donar a llum el seu fill Miquel da Paz (1498-1500), que va tenir amb el príncep Manuel I de Portugal (més tard casat amb la infanta Maria d'Aragó, quarta filla dels Reis Catòlics i germana d'Isabel, amb la qual tindria vuit fills). Aquesta segona mort significà que l'hereu de Castella, Aragó i Portugal passava a ser Miquel da Paz, però va morir al cap de dos anys. La següent en la línia de successió fou la infanta Joana, més tard dita la Boja, tercera filla dels Reis Catòlics, que llavors fou proclamada princesa d'Astúries i de Girona.


Precedit per:
Ferran el Catòlic
Príncep de Girona
1478-1497
Succeït per:
Joana de Castella