Web Analytics Made Easy - Statcounter

[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Gabriel Albiac - Viquip??dia

Gabriel Albiac

De Viquip??dia

Gabriel Albiac ??s un fil??sof, escriptor i columnista valenci?? nascut el 3 de maig de 1950 a Utiel (Pa??s Valenci??).

??s professor de filosofia des de 1974 en la Universitat Complutense de Madrid, instituci?? de la qual ??s catedr??tic des de 1988. Actualment col??labora en el diari La Raz??n, despr??s d'eixir del diari El Mundo, del consell editorial del qual era membre. Anteriorment havia col??laborat en El Pais i en el desaparegut Diario 16. Va obtenir el Premi Nacional de Literatura en la modalitat d'assaig el 1988. Albiac ??s un assagista que ha tractat des d'un punt de vista heterodox i materialista els temes d'actualitat.

En temes de pol??tica espanyola s'ha alineat freq??entment amb la l??nia editorial del diari El Mundo, mentre que en pol??tica internacional va manifestar en el seu moment el seu suport al moviment antiglobalitzaci?? i als moviments d'extrema esquerra, declarant-se pr??xim als fil??sofs Louis Althusser (de qui va ser alumne), Michel Foucault i Toni Negri. Ell mateix s'ha arribat a definir com un comunista mort, en el sentit que ??s un marxista heterodox que reconeix que el socialisme real no amaga sin?? un sistema totalitari, amb el qual es mostra en desacord. No obstant aix??, reprenent la influ??ncia de Negri, ell considera que l'important en la pol??tica actual ???determinada per la p??rdua de poder dels estats-naci?? enfront de les empreses i organismes multinacionals??? ??s la construcci?? de subjectivitats alternatives per part de la societat civil. No obstant aix??, en els ??ltims anys, tenint en compte el gir a la dreta del seu pensament i de les seues opinions p??bliques, els vincles de Albiac amb Toni Negri i amb l'??mbit del marxisme heterodox ???que entre Par??s i It??lia es desenvolupara gr??cies als esfor??os d'aquest ??ltim aix?? com de F??lix Guattari??? s'han trencat definitivament. En aquest sentit, les xarxes d'intercanvi intel??lectual de Gabriel Albiac han canviat al mateix pas que la seua evoluci?? pol??tica i intel??lectual des de principi de la d??cada de 1990.

Profund admirador de la cultura hebrea, ??s un ferm defensor de la legitimitat de l'exist??ncia de l'Estat d'Israel i de la seua pol??tica defensiva, considerant-lo l'??nica democr??cia d'Orient Mitj??. Aix??, no dubta a qualificar a l'actual antisionisme com la nova disfressa de l'antisemitisme de sempre. En relaci?? a aix??, el seu pol??mic article ??Gan?? Al Qaeda??, publicat l'endem?? de la vict??ria electoral socialista en les eleccions del 14 de mar?? de 2004, va criticar durament la decisi?? de retirar les tropes espanyoles de l'Iraq per considerar-lo una cessi?? d'Espanya davant el terrorisme islamista. Tamb?? ??s coneguda la seua oposici?? p??blica als nacionalismes catal?? i basc.

Ha publicat estudis sobre Spinoza i Pascal, i ??s tamb?? gran coneixedor de la vida i obra de Maquiavel.

Taula de continguts

[edita] La seua obra

[edita] Novel??les

  • Ahora Rachel ha muerto (1994)
  • ??ltimas voluntades (1998)
  • Palacios de invierno (2003)

[edita] Assajos

  • La sinagoga vac??a: un estudio de las fuentes marranas del spinozismo (Madrid, Hiperi??n, 1987. Premio Nacional de Ensayo, 1988)
  • Mayo del 68, una educaci??n sentimental (1993)
  • Blaise Pascal: pensamientos [prologuista] (1995)

[edita] Altres g??neres

  • Otros mundos (2002), ??s una antologia dels articles en el diari El Mundo.


[edita] Enlla??os externs

[edita] Cr??tiques