[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Futbol Club Andorra - Viquipèdia

Futbol Club Andorra

De Viquipèdia

FC Andorra
Nom complert Futbol Club Andorra
Any de fundació 1942
Estadi Estadi d'Aixovall
Sant Julià de Lòria, Andorra
Capacitat 1.800
President Carles Mora
Entrenador Eugeni Fernàndez
Lliga Primera Territorial Catalana
Temporada 2006-07
Posició
Web oficial
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
Uniforme local
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
Uniforme visitant

El Futbol Club Andorra és un club andorrà de futbol de la ciutat d'Andorra la Vella.

Taula de continguts

[edita] Història

El FC Andorra ha estat històricament el club de futbol més important del país. Va ser fundat el 15 d'octubre de 1942 a l'escalf del col·legi Meritxell. Participa en les categories de la Federació Catalana de Futbol a la que està afiliat. La seva època daurada la visqué durant els anys 80 i 90 on jugà diversos anys a la Segona Divisió B del futbol espanyol i el seu èxit més important ha estat el títol de la Copa Catalunya de la temporada 1993-94, desprès de derrotar per 2 a 1 el Barcelona a semifinals i l'Espanyol en els penals per un resultat global de 4 a 2 a la final disputada l'estadi Municipal de Vilassar de Mar, després d'empatar a zero en el temps reglamentari. Des del 1986 també té una secció de futbol sala.

[edita] Historia

El FC Andorra ha estat històricament el club de futbol més important del país. Va ser fundat el 15 d'octubre del 1942 a l'escalf del col·legi Nostra Senyora de Meritxell. Participa en les categories de la Federació Catalana de Futbol a la que està afiliat des dels seus inicis, disputant així la Lliga espanyola i la Copa del Rei.

Després de diversos anys a les categories regionals, al 1981 pujà a Segona Divisió B (tercera categoria de la lliga espanyola en importància), on es va mantenir 17 anys, amb un parèntesis a la temporada 1986/87 que va jugar a Tercera divisió. A les temporades 1988/89 i 1989/90 va disputar sense èxit la promoció d'ascens a Segona Divisió.

El seu major èxit va arribar al 1994 quan es va proclamar campió de Catalunya al guanyar la Copa Catalunya. L'Andorra va superar a les semifinals al FC Barcelona i eliminà al RCD Espanyol per penal a la final.

Al final de la temporada 1997/98 va perdre la categoria i va baixar a Tercera divisió. Després d'encadenar diversos descensos de manera consecutiva, actualment juga a la Primera Territorial catalana (equivalent a la setena categoria de la lliga de futbol espanyola).

La seva millor actuació fins la data a la Copa del Rei va ser a la temporada 1995/96, plantant-se als setzens de final després d'eliminar al Palamós FC i al Getafe CF, acabant sent eliminat pel Celta de Vigo.

[edita] Palmarès

[edita] Secció de Futbol Sala

La secció de futbol sala del club va ser creada el 1986. La temporada 2001/02 jugà a la màxima categoria de la Lliga Espanyola de Futbol Sala, quedant en última posició. Des d'aleshores milita a la segona divisió (Divisió de Plata) amb el nom Butagaz Andorra, per motius de patrocini.