[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Front d'Alliberament d'Azània - Viquipèdia

Front d'Alliberament d'Azània

De Viquipèdia

Bandera del FAA i del SSNPG
Bandera del FAA i del SSNPG

El Front d'Alliberament d'Azània (Azania Liberation Front, ALF) fou una organització d'alliberament nacional dels negres del sud de Sudan. El seu nom Azània li fou donat perquè era el nom amb que grecs i romans designaven als països situat a l'Àfrica al sud de Núbia.

Es va formar després de 1965 quan la Sudan African National Union (SANU) es va dividir en dos sectors, el interior dirigit per William Deng, que a la taula rodona de Khartum sobre el problema del Sud del Sudan va renunciar al dret d'autodeterminació; i la SANU exterior dirigida per Joseph Oduhu i Aggrey Jaden, que es van exiliar a Kampala (Uganda) on poc després fou creat pel Front d'Alliberament d'Azània dirigit per Joseph Oduhu i la seva branca política va adoptar llavors el nom de Govern Nacional Provisional del Sud del Sudan el 15 d'agost de 1967

El Front d'Alliberament d'Azània va donar suport tàcit a l'Anya-Anya I i al seu braç polític el Front d'Alliberament del Sud del Sudan. El 15 d'agost de 1967 va constituir un anomenar Govern Provisional del Sud de Sudan, SSNPG (1967-1969) presidit per Aggrey Jaden, que va donar pas (març de 1969) al govern provisional de l'Estat del Nil. Posteriorment va tenir enfrontaments i reconciliacions amb les forces Anyanya de Lago que el 1969 va crear el seu propi grup polític, la Anyanya National Organization després (1970) Front d'Alliberament de Sudan del Sud.

Tant el govern provisional com el Front d'Alliberament d'Azània es van dissoldre formalment el juliol de 1970 i el 1971 es van integrar, junt amb el Front d'Alliberament de Sudan del Sud, els Anya-Anya i altres grups en la nova organització Moviment d'Alliberament del Sud del Sudan, que va incloure a la practica totalitat de organitzacions i polítics del sud.

La seva bandera fou de tres franges horitzontals, la superior i inferior vermelles i estretes, i la central negre (tres vegades la mesura d'una de vermella); una fimbriació blanca separava el negre del vermell.[1].

[edita] Referència

  1. El Front d'Alliberament d'Azània i el govern provisional del sud del Sudan (SSNPG) usaven la mateixa bandera, que fou creada per Saturnino o Suburnino Lohure, parlamentari sudista, assassinat per soldats ugandesos el 1967, segons comunicació de A. Ziggoto de Torí el 8 de març de 1970