[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Frederic I de Prússia - Viquipèdia

Frederic I de Prússia

De Viquipèdia

Frederic III, Margrave elector de Brandenburg. Federic I, com a Rei de Prússia (Kaliningrad, 11 de juliol de 1657 - Berlín, 25 de febrer de 1713), membre de la Casa de Hohenzollern, fou el primer rei de Prússia, des del 18 de gener de 1701, fins a la seva mort.

Frederic I de Prússia
Frederic I de Prússia

Frederic esdevingué marcgravi elector de Brandenburg i duc de Prússia en 1688, en morir el seu pare Frederic Guillem I. Per raons de prestigi, en un primer moment, va emprar el títol de "rei" dintre del territori en ser part integrant del Sacre Imperi Romà. L'emperador Leopold I, en agraïment pel suport prestat per Frederic durant la Guerra de Successió Espanyola li va concedir al margrave elector de Brandenburg el títol de rei de Prússia (fins a llavors era duc de Prússia).

Frederic es va casar tres cops: amb Isabel de Hessen-Kassel, amb la qual va tenir una filla, Lluïsa Dorotea (1680-1705). Va contreure un segon matrimoni amb Sofia Carlota de Hannover, amb la qual va tenir Frederic Guillem I, que va néixer en 1688 i fou el seu successor. En 1708, es va casar amb Sofia de Mecklenburg.

Precedit per:
Frederic I
Reis de Prússia
Estandart del Regne de Prússia

16881713
Succeït per:
Frederic Guillem I