[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Francisco Antonio Vidal - Viquipèdia

Francisco Antonio Vidal

De Viquipèdia

Francisco Antonio Vidal

14è President de l'Uruguai
Al càrrec
15 de març de 1880 – 1 de març de 1882
Precedit per Lorenzo Latorre
Succeït per Máximo Santos
President de l'Uruguai (interí)
Al càrrec
1 de març de 1886 – 24 de maig de 1886
Precedit per Máximo Santos
Succeït per Máximo Santos
Naixement 1827
San Carlos (Uruguai)
Defunció 1889
Montevideo (Uruguai)
Partit polític Partit Colorado
Professió Metge

Francisco Antonino Vidal (San Carlos, 1827 - Montevideo, 1889), va ser un polític i metge uruguaià, president constitucional entre 1880 i 1882, i entre març i maig de 1886.

Als 17 anys va viatjar a París, on es va graduar de metge, amb una tesi sobre el dolent de Pott.

Referent a la seva trajectòria política, pot dir-se que Vidal era tan eminent mèdic com malament governant. Va ser ministre el 1865 i, durant la Guerra de la Triple Aliança contra Paraguai, Venancio Flores el va investir de poders dictatorials. Després va ser diputat i senador. Va tornar interinamente a la Presidència: el 1870 en lloc de Lorenzo Batlle, i dos vegades en lloc de Lorenzo Latorre. Després de la renúncia de Latorre, Vidal va ser electe president el 1880 per l'Assemblea, però va renunciar en 1882 davant de Máximo Santos. El 1886 va tornar a la Presidència interina i va renunciar novament per donar-li lloc a Santos. Va finalitzar el seu càrrec com a diputat per Paysandú.

[edita] Vegeu també

[edita] Enllaços externs


Bandera de l'Uruguai Aquest article sobre l'Uruguai és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.