[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Francesc Josep Vélez - Viquipèdia

Francesc Josep Vélez

De Viquipèdia

Francesc Josep Vélez (Barcelona, 14 de novembre del 1961) és un escriptor català. Llicenciat en filosofia per la Universitat de Barcelona, tancà els seus anys universitaris amb la tesina La lluita contra el caos. Aproximació al pensament ètic i polític de Joan Maragall. És professor d'Història de la Filosofia a l'Escola Súnion de Barcelona.

Taula de continguts

[edita] Obra

[edita] Poesia

  • Cants d'Esblada, Premi de poesia Maria Mercè Marçal 2002 (Lleida: Pagès Editors, 2002)
  • La mirada de Tirèsies, pròleg de Jordi Pàmias i Grau, Premi de poesia Les Talúries 2003 (Lleida: Pagès Editors, 2003)
  • Cant de la devastació, pròleg de Jordi Julià i Garriga, Premi de poesia Sant Celoni 2005 (Barcelona: Viena Edicions, 2005)
  • La llum de l'escultor, pròleg de Jordi Caixàs i Borrell, amb il·lustracions de Josep Maria Subirachs i Sitjar (Barcelona: Querol, 2006)

La Revista Poesía 080 (Barcelona, Invierno 2006) ha publicat en edició bilingüe català-castellà poemes de La mirada de Tirèsies i altres poemes.

[edita] Narrativa

En el camp de la narrativa breu és autor del contes:

  • L'escorpí (dins Telefona'm i altres narracions, Lleida: Pagès Editors, 2005)
  • L'ànima de les basses, Premi Vent de Port 2006 (dins L'ànima de les basses i altres narracions, Lleida: Pagès Editors, 2006)

[edita] Referències

« Home ocupat en escatir allò que no preocupa els homes i que no obstant això els determina, el 1984 obtingué el reconeixement oficial als coneixements estàndards que, dissortadament, només serveixen per obtenir el grau de llicenciat en Filosofia. Conscient de la nescientia de l'aprés intenta confirmar-ho-refutar-ho-refundar-ho mitjançant l'exercici de la intuïció poètica. Per això ens ha regalat les premiades obres: Cants d'esblada (2002), IV Premi Maria Mercè Marçal; La mirada de Tirèsies (2003), XIII Premi Les Talúries; Cant de la devastació (2005), Premi Sant Celoni de Poesia 2005; el conte L'escorpí, dins Telefona'm i altres narracions. Recull de contes del premi Vent de Port 2005, i el conte L'ànima de les basses, premi Vent de Port 2006, les quals obres ha exposat a la nostra contemplació i edificació. I, conscient que aquestes no arriben al cap de cap camí, de ben segur que, per il·luminar-se ell i nosaltres, s'endinsarà en noves destil·lacions  »

—La llum de l'escultor

[edita] Enllaços externs