[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Francesc Baltasar i Albesa - Viquipèdia

Francesc Baltasar i Albesa

De Viquipèdia


Francesc Baltasar i Albesa
Conseller de Medi Ambient i Habitatge
Al càrrec
20 d'abril de 2006 – present
Precedit per Salvador Milà i Solsona
Naixement 1949
Barcelona (Barcelonès)
Partit polític Iniciativa per Catalunya Verds
Professió periodista

Francesc Baltasar i Albesa (Barcelona, 1949). Polític i periodista català.

Francesc Baltasar va ingressar al clandestí Partit Socialista Unificat de Catalunya (PSUC) el 1970, partit del que va ser secretari general a la comarca del Baix Llobregat entre 1974 i 1979. Paral·lelament va treballar de periodista al Grupo Mundo fins el 1979 en que, amb 29 anys, va ser escollit alcalde de Sant Feliu de Llobregat, en les primeres eleccions municipals desprès de la dictadura franquista.

Baltasar va ser successivament reelegit en el càrrec fins l'any 2000 en que va deixar l'alcaldia. Al llarg d'aquests anys també va assumir diverses responsabilitats en diferents administracions supramunicipals com la Diputació de Barcelona (de la que en va ser vice-president primer entre 1987 i 1989), el Consell Comarcal del Baix Llobregat, l'Àrea Metropolitana de Barcelona, la Federació de Municipis de Catalunya o la Federació Espanyola de Municipis i Províncies.

Entre els anys 2000 i 2003 va ser directiu d'STE Consulting (Grup Altran), una empresa de consultoria tecnològica i estratègica. El desembre d'aquell any, amb l'entrada d'Iniciativa per Catalunya Verds, (partit successor del PSUC) al Govern tripartit de la Generalitat, Baltasar va ser nomenat secretari general del departament de Relacions Institucionals i Participació que dirigeix Joan Saura.

El 20 d'abril de 2006 el president de la Generalitat Pasqual Maragall va remodelar àmpliament el govern i Francesc Baltasar va ser nomenat Conseller de Medi Ambient i Habitatge, en substitució del també ecosocialista Salvador Milà.

Al llarg de la seva trajectòria, Baltasar ha participat com a columnista, col·laborador i tertulià en diversos mitjans de comunicació catalans i estatals. Especialment recordada és la seua participació com a tertulià en el programa La Barberia, de TVE a Sant Cugat, una tertúlia futbolística dirigida pel periodista Pitu Abril.

Precedit per:
Salvador Milà i Solsona
Conseller de Medi Ambient i Habitatge
20 d'abril de 2006 – actualitat
Succeït per:
continua en el càrrec