[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

François Cevert - Viquipèdia

François Cevert

De Viquipèdia

Albert François Cevert Goldenberg ( 25 de febrer del 1944 - 6 d’ Octubre del 1973).

[edita] Biogràfia

Nascut a França fou pilot de Fórmula 1 a les escuderies March i Tyrell.

Guanyador de la Fórmula 3 francesa l’any 1968 va passar a la Formula 2 a l’any (1969), a on va agradar a Jackie Stewart que va recomanar a Tyrell el seu fitxatge. L’any següent, ja començada la temporada, després de la retirada de Johnny Servoz-Gavin, Tyrell el va cridar per ocupar el segon cotxe de l’escuderia i fer d’escuder de Stewart. Aquesta temporada va aconseguir el seu primer punt del campionat de pilots fent sisè al Gran Premi d’Itàlia.

A la temporada 1971 i desprès de fer dos segons llocs a França i Alemanya va aconsseguir la seva única victòria a la darrera cursa de l’any, el GP dels EEUU'71. Amb aquesta victòria fou el primer francès desprès de Maurice Trintignant (al GP de Mònaco'55 i al GP de Mònaco '58, en guanyar una cursa. Va acabar tercer al mundial de pilots desprès de Jackie Stewart i Ronnie Peterson.

A la temporada 1972 però, fou dominat per Emerson Fittipaldi i Lotus i Cevert nomes va poder aconseguir dos segons llocs als grans premis de Belgica i d’Estats Units. Fora de la Fórmula 1 va fer un segon lloc a les 24 hores de Le Mans.

A la temp. 1973 van canviar les coses i va aconseguir un tercer i sis segons llocs, tres d'ells arribant desprès de Stewart, qui per llavors ja havia decidit deixar les curses a final de temporada i donar el lideratge de Tyrell a Cevert.

Tràgicament, Cevert va perdre la vida als entrenaments de l’última cursa de l’any, el GP de EEUU'73, lluitant amb Peterson per la pole. Va tenir un terrible accident que li va causar la mort inmediatament.

[edita] Palmarès

  • Millor posició al Campionat Mundial de Pilots : 3r (1971)
  • Punts aconseguts al Mundial: 89
  • Curses disputades: 47
  • Victòries : 1
  • Podis : 13 (1 primer, 10 segons i 2 tercers)
  • Poles : 0
  • Voltes ràpides: 2

[edita] Enllaços externs