[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Foment Hortenc - Viquipèdia

Foment Hortenc

De Viquipèdia

Foment Hortenc és una entitat recreativa fundada l'11 de juny del 1917 per un grup de membres del Casino d'Horta que volien crear una nova societat instructiva i recreativa. El seu primer president va ser Pere Serra i Pau i la primera acció de la Junta va ser comprar la casa d'Andreu Sabadell, al carrer d’Alt de Mariner 15, que va ser destruïda pel foc del Nadal del 1946 i reconstruïda el 1948 amb l’esforç de tots els socis de l’entitat.

Des dels inicis, el Foment Hortenc ha dut a terme un gran nombre d’activitats; algunes s’han quedat pel camí, d’altres han arribat fins avui, com l'organització de diferents actes festius, l’audició de concerts —l'any 2005 va actuar amb l’Orquestra de Guitarres del Gran Teatre del Liceu—, la celebració de la Diada d’Exaltació del Folklore Català, la realització de tot tipus d’exposicions, o les seccions de billar pool, futbol de botons i de teatre.

Una de les seves principals activitats és el teatre. El Foment Hortenc programa una mitjana d’entre sis i set muntatges teatrals cada any a càrrec dels quadres infantils, juvenil i sèniors, dirigits cada un dels quals pels respectius directors d’escena del centre. Obres clàssiques com Terra baixa, La filla del mar, Cyrano de Bergerac i contemporànies com Dakota, Pel davant i pel darrere o El sopar dels idiotes són només algunes de les que s’han representat els últims anys. Una menció a part mereixen Els pastorets de Josep Maria Folch i Torres, que des de fa més de 26 anys es representen cada Nadal, i l’espectacle comicomusical Tomàquet, que té una cita obligada cada temporada als voltants de maig des de 1949.

Altres seccions i activitats de l’entitat són el tennis de taula, les excursions, el Grup de Dones, l'esbart d'antics dansaires, la biblioteca, el cafè concert, el cinefòrum, etc. El Foment Hortenc és una de les entitats més emblemàtiques d'Horta. El 2006 va rebre la Medalla d'Honor de Barcelona.