[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Florida-Portatge - Viquipèdia

Florida-Portatge

De Viquipèdia

Florida-Portatge (en castellà Florida-Portazgo) és un barri d'Alacant que rep el nom de l'antic portatge que es trobava al lloc. Limita amb la Ciutat d'Asís, la Florida, el barri de la Princessa Mercé i la via del tren que li separa del Polígon de Sant Blai. Està a 30 metres d'altura, té 5.776 habitants i el seu codi postal és el 03006.

És un barri obrer, edificat basicament a partir de 1960 i que ha acollit a molta gent de fora però que s'han integrat ràpidament en la societat alacantina. Els carrers son estrets i rectes, estàn rotulats amb noms d'estreles i s'organitzen en torn a la plaça Florida-Portatge. Les construccions originàries eren plantes baixes que en moltes ocasions han sigut substituides per edificacions estretes de més altura.

L'avinguda d'Oriola i la Gran Via (Pont Roig) son les avingudes que el voltejen i el comuniquen amb la resta de la ciutat. Compta amb una església i una escola pública, a més de nombrosos comerços de tot tipus.

La foguera de Florida-Portatge va ser fundada a 1966 i ha tingut molts d'éxits ja que és la que més vegades ha guanyat en la primera categoria, encara que a la Especial no ho ha fet mai. Destaca per les seues Belleses, ha acoseguit 10 Dames d'Honor i 3 Bellees del Foc l'ultima d'elles la polèmica Maria Rueda a 2001.

Vegeu: Llista de barris d'Alacant