Web Analytics Made Easy - Statcounter

[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Benalua - Viquip??dia

Benalua

De Viquip??dia

Benalua (en castell?? Benal??a) ??s un barri de la ciutat d'Alacant que limita amb Alipark, Eixample-Diputaci??, Pol??gon del Baver i la mar Mediterr??nia. T?? una poblaci?? de 10.476 (2004) i els seus codis postals s??n 03007 i 03008.

Est?? articulat entorn a una pla??a, format per carrers rectes i paral??lels ja que ??s un barri d'eixample. Va comen??ar a edificar-se a principis del segle XX mitjan??ant una cooperativa, la dels "deu amics" en qu?? el major accionista era el marqu??s de Benalua, que va ser qui don?? nom al barri. Gran part dels carrers van ser retolats amb els noms dels cooperativistes i en la pla??a de Navarro Rodrigo tenen una placa commemorativa.

Actualment la majoria de les construccions inicials, que eren plantes baixes o edificis amb un pis d'altura, s'han substitu??t per construccions modernes, encara que en queden algunes de les inicials.

A Benalua es troben els Jutjats de Primera Inst??ncia d'Alacant, la Direcci?? Territorial de la Conselleria de Cultura, Educaci?? i Esport, l'escola p??blica "Benalua", l'esgl??sia de Sant Joan Baptista, una de les tres oficines locals del SERVEF i nombrosos comer??os i entitats banc??ries. Els dijous i els dissabtes es celebra un mercat als seus carrers.

La foguera de Benalua ??s l'??nica del barri, va ser fundada a 1928 i ??s la m??s premiada de totes, ja que ha guanyat 18 vegades el m??xim guard?? i ha aconseguit 4 Bellees del Foc i 15 Dames d'Honor.

[edita] Enlla??os externs

  • barriodebenalua, blog dedicat ??ntegrament al barri alacant?? de Benalua.

Vegeu: Llista de barris d'Alacant


Coordenades: 38?? 20??? 29.10??? N 0?? 29??? 52.25??? O