[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Flavi Sabí (governador i prefecte) - Viquipèdia

Flavi Sabí (governador i prefecte)

De Viquipèdia

Flavi Sabí (Flavius Sabinus) fou el fill gran de Tit Flavi Sabí (Titus Flavius Sabinus) i germà gran de l'emperador Vespasià.

En el regnat de Claudi (any 45) servia a les ordes de Plauci a Britània junt amb el seu germà. Després fou governador de Mèsia per set anys; durant els darrers onze anys de Neró (56 a 68) va ser prefecte de la ciutat. Galba el va destituir però va recuperar el càrrec amb Marc Salvi Otó, que volia guanyar-se a Vespasià, que dirigia les legions orientals.

Igualment fou confirmat per Vitel·li al que va reconèixer. Quan el general Antoni Prim i altres generals avançaven cap a Roma en nom de Vespasià, Vitel·li, que no confiava en la seva victòria, va oferir l'Imperi a Sabí fins l'arribada del seu germà; però els soldats germànics de Vitel·li no van acceptar el tracte i van decidir lluitar; Sabí es va haver de refugiar amb els seus soldats al Capitoli; a la nit següent va enviar un missatge d'ajuda immediata als generals del seu germà ja que Sabí tenia amb ell al seu fill, però també a Domicià, el fill de Vespasià; al fer-se de dia els soldats de Vitel·li van atacar el Capitoli i es va posar foc en unes cases properes i finalment el Capitoli es va cremar totalment (69). Sabí fou capturat i portat davant de Vitel·li que no el va poder protegir de la fúria dels soldats que el van matar; en canvi el seu fill i nebot van poder escapar.

Quan els generals de Vespasià van entrar a la ciutat, Sabí va rebre un funeral amb honors de censor.

Va deixar dos fills: Flavi Sabí i Flavi Climent (Flavius Sabinus i Flavius Clemens)[[Categoria:Familiars d'emperadors romans