[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Filippo Argenti - Viquipèdia

Filippo Argenti

De Viquipèdia

Filippo Argenti, a vegades catalanitzat com a Felip Ardenti, era un ciutadà florentí del segle XIII pertanyent a la branca Cavicciuoli de la família Adimari. Els Adimari eren membres de la facció política dels güelfs. Es diu que Filippo es guanyà el sobrenom d'"Argenti" perque el seu cavall duia ferradures de plata.

Tingué dos fills: Giovanni Argenti i Salvatore Argenti. Salvatore marxà de Florència i es traslladà a Barcelona, i posteriorment els seus descendents s'establiren a la localitat valenciana de Navarrés.

Filippo és conegut principalment per la seva aparició a la Divina Comèdia de Dant. L'autor, contemporani i enemic seu, el fa aparèixer al cinquè cercle de l'infern, on paguen les seves culpes els iracunds. Alguns comentaristes expliquen l'origen de l'enemistat de Dant envers l'Argenti perque el germà de Filippo s'havia apropiat de les possessions de Dant quan el van exiliar de Florència, perque la seva família es va oposar a que se li permetés tornar a la ciutat, i perque en una ocasió Filippo va bufetejar a Dant.