[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Felipe Calderón - Viquipèdia

Felipe Calderón

De Viquipèdia

Felipe Calderón
Felipe Calderón

Felipe de Jesús Calderón Hinojosa (n. 18 d'agost, 1962 a Morelia, Michoacán, Mèxic) és l'actual president de Mèxic, proclamat guanyador de les eleccions presidencials del 2006. La seva gestió va començar l'1 de desembre, 2006 i acabarà l'1 de desembre, 2012, sense possibilitat de reelecció, d'acord a la constitució mexicana. És membre del Partit Acció Nacional.

Felipe Calderón és fill de Luis Calderón Vega, un dels fundadors del Partit Acció Nacional (PAN) el 1939. Té una llicenciatura en dret de l'Escola de Lliure Dret de la ciutat de Mèxic, un màster en economia de l'Institut Tecnològic Autònom de Mèxic (ITAM) i un màster en administració pública de la Universitat de Harvard. Va ser secretari nacional del comitè d'Acció Juvenil, secretari d'estudis i secretari general del PAN. Va ser candidat a governador de l'estat de Michoacán el 1995.

Entre 1996 i 1999 va ser president del partit. Durant la seva gestió, el PAN va guanyar les eleccions a governador dels estats de Nuevo León, Querétaro i Aguascalientes i 14 capitals d'estat, entre elles Monterrey. Va ser representant uninominal de l'Assemblea Legislativa del Districte Federal i diputat federal plurinominal del Congrés de la Unió.

El 2005 va ser seleccionat com a candidat del PAN per a les eleccions presidencials i parlamentàries del 2 de juliol, 2006. Les eleccions presidencials serien les més competides de la història del país, i Calderón va obtenir la victòria per només el 0,58% dels vots. El candidat del Partit de la Revolució Democràtica, Andrés Manuel López Obrador va impugnar el resultat, acusant al govern de frau. No obstant, en no mostrar prou evidència, el Tribunal Federal Electoral va declarar la victòria de Calderón. El PAN també va aconseguir majoria al Senat i a la Cambra de Diputats del Congrés de la Unió, encara que no pas absoluta.

Precedit per:
Vicente Fox
President de Mèxic
2006–actualitat
Succeït per:
continua en el càrrec


[edita] Vegeu també

[edita] Enllaços externs


A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a:
Felipe Calderón