[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Feliciano Viera - Viquipèdia

Feliciano Viera

De Viquipèdia


Feliciano Viera

22è President de l'Uruguai
Al càrrec
1 de març de 1915 – 1 de març de 1919
Precedit per José Batlle i Ordóñez
Succeït per Baltasar Brum
Naixement 1872
Salto (Uruguai)
Defunció 1927
Salto (Uruguai)
Partit polític Partit Colorado
Professió Polític

Feliciano Viera (Salto, 1872 - † íbidem, 1927), va ser un polític i president constitucional de l'Uruguai entre els anys 1915 i 1919.

Va integrar el 1898 el Consell d'Estat creat per Juan Lindolfo Cuestas i va ser cap polític del departament d'Artigas. Reinstaurada la democràcia va ser diputat per Salto, senador per Rivera i president del Senat. Seguidor de les orientacions del seu amic José Batlle y Ordóñez, va ser ministre de l'Interior durant la seva segona presidència. Va succeir a Batlle en la Presidència de la República el 1915 i va ser titular del primer Consell Nacional d'Administració, cos que va abandonar sent conseller el 1926 per desavinences amb Batlle, que el van portar a crear el corrent vermell radical oposada a aquell.

Era pare de l'artista Petrona Viera, representant del planisme. Durant la seva presidència es va reunir l'Assemblea Constituent que va redactar la segona Constitució (de 1918) uruguaiana que va tenir el país.

[edita] Enllaços externs


Bandera de l'Uruguai Aquest article sobre l'Uruguai és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.