[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Eurídice III de Macedònia - Viquipèdia

Eurídice III de Macedònia

De Viquipèdia

Eurídice III de Macedònia (Eurydice, Εὐρυδίκη) fou filla d'Amintes (fill de Perdicas III de Macedònia) i de Cinana (filla de Filip II de Macedònia). El seu nom d naixement sembla que era Adea segons Arrià. La seva mare la va entrenar en exercicis atlètics i marcials.

Eurídice va acompanyar a la seva mare a Àsia. Quan Cinana fou assassinada per Alcetes però Perdicas va evitar matar a Eurídice perquè aquesta tenia el favor de les tropes que la veien com un dels pocs membres que restaven de la casa reial d' Alexandre el Gran.

Perdicas la va donar en matrimoni a Filip III Arrideu, rei nominal de Macedònia. A la mort de Perdicas va demanar als regents Pitó i Arrideu de compartir l'autoritat i mercès al favor que gaudia de l'exèrcit els va obligar a renunciar als seus càrrecs. Llavors va arribar el seu gran rival, Antípater.

Va prendre part a les reunions de Triparadisos on va estar en al bàndol oposat a Antípater, però aquest va aconseguir ser escollit regent. Amb el seu marit va haver d'acompanyar a Antípater a Macedònia, però a la mort del regent el 319 aC el va succeir Polipercó, i va començar a conspirar altre cop.

Va fer aliança amb Cassandre, va reunir un exèrcit i va reclamar el poder. Polipercó va tornar de l'Epir amb el rei d'aquest país, Aecides, i amb Olímpies (mare d'Alexandre), Roxana i el seu jove fill Alexandre i s'hi va enfrontar però no hi va haver necessitat de lluita ja que les forces d'Eurídice van refusar de combatre contra la mare, la dona i el fill d'Alexandre el Gran.

Eurídice va fugir cap a Amfípolis però fou capturada. Inicialment fou confinada junt amb el seu marit a una masmorra fosca i petita on no se'ls donava quasi de menjar, però després Olímpies va tenir compassió i li va enviar una espasa, una corda i una copa per triar la manera de morir. Eurídice es va penjar.

Més tard el seu cos fou enterrat amb solemnitat per Cassandre junt amb el de Filip III Arrideu, a la necròpolis reial d' Eges.