[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Eriçó - Viquipèdia

Eriçó

De Viquipèdia

Viquipèdia:Com entendre les taules taxonòmiques
Com entendre les taules taxonòmiques
Eriçó[1]
Eriçó comú
Classificació científica
Regne: Animalia
Fílum: Chordata
Classe: Mammalia
Ordre: Erinaceomorpha
Família: Erinaceidae
Subfamília: Erinaceinae
G. Fischer, 1814
Gèneres
  • Atelerix
  • Erinaceus
  • Hemiechinus
  • Mesechinus
  • Paraechinus

Un eriçó és un petit mamífer amb punxes de la subfamília Erinaceinae i l'ordre Erinaceomorpha. Hi ha setze espècies d'eriçó en cinc gèneres, i se'ls troba a Europa, Àsia, Àfrica i Nova Zelanda. No hi ha cap espècie d'eriço nadiua d'Austràlia, i les nadiues d'Amèrica del Nord estan extingides. Les espècies de Nova Zelanda hi van ser introduïdes. Els eriçons han canviat poc al llarg dels últims quinze milions d'anys. Com molts dels mamífers primitius, estan adaptats per una vida nocturna i una alimentació insectívora.

[edita] Referències

  1. Hutterer, Rainer (16 de novembre del 2005). Wilson, D. E., and Reeder, D. M. (eds): Mammal Species of the World, 3rd edition, Johns Hopkins University Press, 212-217. ISBN 0-801-88221-4. 


Aquest article sobre euteris és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres Viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.