[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Enric de Monpezat - Viquipèdia

Enric de Monpezat

De Viquipèdia

Enric de Laborde de Monpezat, príncep consort de Dinamarca (Talance (Gironda) 1934). Aristòcrata pertanyent a una família de la petita noblesa del sud de França que l'any 1967 contragué matrimoni amb qui seria la reina Margarida II de Dinamarca.

Nascut el dia 11 de juny de l'any 1934 a la vila de Talance al departament de la Gironda essent fill del comte André de Laborde de Monpezat i de l'aristòcrata Renée Doursenot.

Els cinc primers anys de la seva vida els passà a Indoxina on el seu pare hi tenia importants interessos econòmics familiars. L'any 1939 retornà a França fins que l'any 1950 la seva família es traslladà de nou a Hanoi, precisament allà, l'any 1952 obtingué el graduat d'educació secundària al Liceu francès.

L'any 1952 ingressà a la Universitat de la Sorbona on obtingué l'any 1957 la doble titulació de llicenciat en dret i en ciències polítiques. Alhora estudià el xinès i el vietnamita a la prestigiosa École Nationale des Langues Orientales. Els anys 1957 i 1958 realitzà unes estades d'estudis a Hong Kong i a Saigon.

Acats els seus estudis acadèmics, el comte Henri realitzà el servei militar obligatori amb l'exèrcit francès a Algèria en el marc de la guerra d'indepèndencia. La seva estada a Algèria s'inicià l'any 1959 i conclogué l'any 1962. Acabada la seva formació militar ingressà al Ministeri d'Afers estrangers francès que l'envià com a secretari a l'ambaixada francesa a Londres on treballà des de l'any 1963 fins a l'any 1967.

És a la capital anglesa on el comte francès conegué a la princesa Margarida de Dinamarca que estudiava ciències polítiques a la prestiosa London School of Economics.

Margarida era filla del rei Frederic IX de Dinamarca i de la princesa Íngrid de Suècia i des de l'any 1953 era hereva al tron danès. La parella es casà el 10 de juny de l'any 1967 a Copenhaguen. La parella té dos fills:

En el moment del seu matrimoni Enric decidí adoptà el seu nom amb danès, Henrik, alhora que el rei Frederic IX de Dinamarca li atorgà el títol de príncep de Dinamarca amb el tractament d'altesa reial. Malgrat aquest fet, el príncep consort sempre s'ha sentit relegat a la cort danès que prioritzà la figura de la reina i la de la família del príncep hereu deixant al príncep Enric en un segon pla. En aquest sentit, el príncep ha protagonitzat diferents escàndols que tenen com a denominador comú fugir de la cort i instal·lar-se al Castell de Caix, propietat dels sobirans danesos al sud de França.

A part de les obligacions oficials inherents al càrrec, el príncep ha portat a terme tasques de vinicultor a la seva propietat de Caix i de traductor al costat de la seva muller. El príncep parlà a la perfecció el francès, l'anglès, el danès, el xinès i el vietnamita.