[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Emirat - Viquipèdia

Emirat

De Viquipèdia

Etimològicament, un emirat (de l'àrab إمارة, imarah; en plural plural: إمارات, imarat) és la qualitat, dignitat, ofici o competència territorial de qualsevol emir (príncep o governador).

Generalment, un emirat designa un territori polític que és governat per un monarca dinàstic àrab conegut com a emir. Ja que la majoria dels emirats han desaparegut, s'han integrat a altres Estats moderns més grans o han canviat el nom dels seus monarques (p. ex. a malik, "rei" o a sultà), els únics veritables emirats són Kuwait, Qatar i els que integren els Emirats Àrabs Units, una federació que compren set emirats federats cadascú administrat per un emir hereditari, que en conjunt formen un col·legi electoral per les eleccions del president i el primer ministre.

Tanmateix, en la llengua àrab, el terme també pot fer referència a qualsevol província d'un país que és administrat per un membre d'una classe governant, especialment si és un membre de la classe reial (usualment conegut com a sheikh), com és el cas de les governacions d'Aràbia Saudita.