[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Emili Sagi-Barba - Viquipèdia

Emili Sagi-Barba

De Viquipèdia

Sagibarbá
Informació personal
Nom complet Emili Sagi Liñán
Data de naixement 15 de març del 1900
Lloc de naixement Bolívar, Argentina
Informació del club
Club actual
Posició Davanter
Clubs juvenils
19xx-15 FC Catalònia
Clubs professionals
Anys Club PJ (gols)
1915-32 FC Barcelona X (X)
Selecció nacional
1922-36
1926
Catalunya Catalunya
Espanya Espanya
X (X)
1 (0)

Emili Sagi Liñan (conegut com Sagi-Barba) va ser un destacat futbolista català dels anys 20.

Taula de continguts

[edita] Biografia

Emili Sagi Liñan va néixer a Bolívar, (Província de Buenos Aires), a l'Argentina el 15 de març del 1900. Era fill del baríton català Emili Sagi Barba i per aquest motiu va ser conegut amb aquest nom. El seu pare viatjava molt degut a les seves actuacions fet que motivà el seu naixement a terres argentines. A l'edat de tres anys va tornar a Catalunya on fou educat al Col·legi Condal i al Col·legi Bonanova. Entre les seves amistats de joventut destacaren Salvador Dalí i Josep Samitier, amb els que solia jugar a futbol a les seves vacances a Cadaqués.

Jugà a la posició de davanter esquerrà durant els anys vint i trenta. Debutà com a júnior al Futbol Club Catalònia, abans d'ingressar al FC Barcelona el 1915. Dos anys més tard debutà al primer equip i el 1919 quanyà el seu primer Campionat de Catalunya de futbol. En finalitzar aquesta temporada abandonà el futbol per poder casar-se i dedicar-se a estudiar a Terrassa. El 1928 retornà al món del futbol, de nou al Barça, on gaudí d'una gran trajectòria aconseguint nou nous campionats de Catalunya, quatre Copes d'Espanya i una lliga espanyola.

Va disputar un total de 455 partits amb el FC Barcelona amb qui marcà 134 gols. Va disputar un partit internacional amb Espanya el 1926 i diversos més amb Catalunya. Formà part de la primera època daurada del Barça dels Jack Greenwell (entrenador), Paulí Alcàntara, Josep Samitier, Ricard Zamora, Félix Sesúmaga o Franz Platko. El seu darrer partit al club fou l'any 1936.

Va morir a Barcelona el 25 de maig de 1951. Un germà menor seu, Luís Sagi Vela fou també baríton destacat. Un net seu, Víctor Sagi fou un destacat publicista i pre-candidat a la presidència del Barça el 1978.

[edita] Trajectòria esportiva

[edita] Palmarès

[edita] Enllaços externs