[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Emden - Viquipèdia

Emden

De Viquipèdia

Aquest article tracta sobre una ciutat d'Alemanya. Per a altres significats, vegeu «Vaixell Emden».
Emden
Escut d'Emden
(En detall)
Localització
Municipi d'Alemanya
País
• Estat
• Districte
Alemanya
Baixa Saxònia
Districte urbà
Superfície 112,38 km²
Altitud 1 m
Població (2005)
  • Densitat
51,719 hab.
0,46 hab/km²
Coordenades n/d
Dirigents:
• Alcalde/essa:

Alwin Brinkmann (SPD)
Codi postal 26721, 26723, 26725
Prefix de telèfon 04921
Matrícula EMD
Web

Emden és una ciutat del Nord-Oest d'Alemanya, que pertany a l'estat o Land de la Baixa Saxònia. Situada al costat del riu Ems, a la regió de Frísia oriental, té l'estatut de ciutat independent. Antigament, la ciutat va rebre els noms d'Amuthon, Embda, Emda i Embden. És a més una ciutat costanera, amb un dels més importants ports comercials del Mar del Nord, al qual accedeix gràcies a la seva situació en el golf de Dollart.

[edita] Història

Es desconeix la data exacta en la qual es fundà Emden, però es té constància de la seva existència des del segle VIII. En 1495, l'emperador Maximilià I, que en aquell temps encara era rei, va concedir a la ciutat el seu escut actual, l'Engelke up de Muer (en alemany actual Engelchen auf der Mauer, «Àngel sobre la muralla»). Emden també rebria del mateix emperador el seu Stapelrecht, dret que es concedia a la ciutat i pel qual s'obligava els comerciants que romanguessin més de tres dies a la localitat, a vendre allà les seves mercaderies. Durant la Segona Guerra Mundial, la ciutat patí els primers bombardeigs aliats, quedant en més d'un 90% arrasada.

Avui en dia, es tracta d'una de les ciutats més pròsperes de la regió de Frísia Oriental (Ostfriesland), i n'és considerada la seva capital, al nord de la Baixa Saxònia (Niedersachsen). Destaca per tenir la tercera major fàbrica d'automòbils Volkswagen d'Alemanya, pel seu important port, a l'estuari del riu Ems, i per la seva coneguda Universitat politècnica (Fachhochshule Oldenburg/Ostfriesland/Wilhelmshaven).


Bandera d'Alemanya Aquest article sobre Alemanya és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.