[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Elisabet de Baviera (reina de Prússia) - Viquipèdia

Elisabet de Baviera (reina de Prússia)

De Viquipèdia


Elisabet de Baviera, reina de Prússia (Múnic 1801 - Dresden 1873. Princesa de Baviera que pel seu matrimoni amb el rei Frederic Guillem IV de Prússia esdevingué reina de Prússia.

Nascuda el 13 de novembre de 1801 a Múnic essent filla del rei Maximilià I Josep de Baviera i de la princesa Carolina de Baden. La princesa cresqué a l'ambient cortesà de Múnic i romangué molt unida a les seves germanes, unió que duraria al llarg de tota la seva vida i principalment amb l'arxiduquessa Sofia de Baviera i les reines Maria de Baviera i Amàlia de Baviera.

Casada l'any 1823 amb el príncep hereu i després rei Frederic Guillem IV de Prússia, fill del rei Frederic Guillem III de Prússia i de la princesa Lluïsa de Mecklenburg-Strelitz, la parella no tingué fills.

Políticament molt activa, no deixà de maldà tant sobre el seu marit com sobre els polítics prussians per tal que es mantingué la unió austroprussiana. La reina, però, també exercí d'esposa sericial i durant la llarga malaltia del seu espòs no deixà d'estar al seu costat excercint d'infermera.

Al quedar viuda, l'any 1861, romangué a Potsdam al castell de Sanssouci i al palau berlinès de Charlottenburg. També intensificà les seves visites a Viena i a Dresden, precisament fou en aquesta darrera ciutat on trobà la mort el dia 14 de desembre de l'any 1873. Fou enterrada al costat del seu espòs a Potsdam.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a:
Elisabet de Baviera (reina de Prússia)