[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Elisabet Woodville - Viquipèdia

Elisabet Woodville

De Viquipèdia

Elisabet Woodville
Elisabet Woodville

Elisabet Woodville (vers 1437 - 7/8 de juny de 1492) va ser reina consort del rei Eduard IV d'Anglaterra des del 1464 fins a la mort d'aquest el 1483.

[edita] Joventut i primer matrimoni

Elisabet va néixer els volts del 1437 a Grafton Regis, Northamptonshire, filla de Sir Ricard Woodville (que més tard fora nomenat comte Rivers) i Jacquetta of Luxembourg. A través de la seva mare Elisabet era una descendent llunyana del rei Joan d'Anglaterra. Fou dama de companyia de Margarida d'Anjou, la reina d'Enric VI el 1455 amb tan sols 10 anys. El 1452 va casar-se amb Sir John Grey de Gorby, que va morir el 1461 lluitant per la causa Lancaster a la Segona Batalla de Sant Albans. D'aquest matrimoni Elisabet va tenir dos fills: Tomàs (més tard marqès de Dorset) i Ricard.

D'Elisabet es deia que era "la dona més bonica de l'Illa de Bretanya" amb "parpelles frondoses com les d'un drac" (suggerint uns estàndardsde bellesa diferents als cànons actuals).

[edita] Reina consort

Eduard IV va tenir moltes amants, la més notòria Jane Shore, i tenia reputació d'home infidel. El seu casament amb Elisabet Woodville es va fer en secret l'1 de març de 1464 la casa familiar de la núvia a Northamptonshire. Els únics testimonis foren la mare d'Elisabet i dues dames de la cort.

Engranatges
Article inacabat!
Un (o més d'un) viquipedista treballa en l'edició de la present entrada, per la qual cosa és possible que trobeu defectes de contingut o de forma: a fi de coordinar la redacció, contacteu amb els col·laboradors més recents amb un missatge a la pàgina de discussió de l'article en qüestió abans de realitzar modificacions o substitucions importants.

El seu ús és temporal mentre l'usuari estigui editant l'article. No us oblideu de treure l'avís un cop estigui acabat, o bé es podrà treure després d'uns dies d'inactivitat.