[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Elisabet Carlota del Palatinat - Viquipèdia

Elisabet Carlota del Palatinat

De Viquipèdia

La princesa Elisabet Carlota del Palatinat, duquessa d'Orleans, pìntada per Hyacinthe Rigaud (1659-1743)
La princesa Elisabet Carlota del Palatinat, duquessa d'Orleans, pìntada per Hyacinthe Rigaud (1659-1743)

Elisabet Carlota del Palatinat, duquessa d'Orleans (Heidelberg 1652 - Saint Cloud 1722). Princesa de la Casa de Wittelshbach que regnà a Baviera i al Palatinat amb el tractament d'altesa reial. La princesa esdevingué, l'any 1671, duquessa d'Orleans.

Nascuda a Heidelberg, capital del Palatinat, el dia 27 de maig de 1652, essent filla de l'elector Carles Lluís del Palatinat i de la princesa Carlota de Hessen-Kassel. Per via paterna, la princesa palatina era néta de l'elector Frederic V del Palatinat i de la princesa Elisabet d'Anglaterra.

El 21 de novembre de l'any 1671 es casà, en contra de la seva voluntat, amb el duc Felip d'Orleans, fill del rei Lluís XIII de França i de la infanta Anna d'Espanya. Felip era germà del rei Lluís XIV de França. La parella tingué tres fills:

Quan els Wittelshbach de la branca del Palatinat-Simmern s'estingí després de la mort de l'elector Carles II del Palatinat, el rei Lluís XIV de França, cunyat d'Elisabet Carlota, reclamà el Palatinat i començà la Guerra de Successió del Palatinat (1688 - 1697).

La mort de l'elector palatí convertí a la duquessa en hereva de la duquessa de Montpensier, una parenta llunyana sense descendència. La correspondència que la duquessa envià a la seva germana, l'electriu Sofia de Hannover, han esdevingut un magnífic relat de la vida quotidiana a la cort francesa del rei Lluís XIV de França.

La duquessa morí el dia 8 de desembre de 1722 a Saint Cloud.