[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Elasmoteri - Viquipèdia

Elasmoteri

De Viquipèdia

Viquipèdia:Com entendre les taules taxonòmiques
Com entendre les taules taxonòmiques
Elasmotherium sibiricum
Registre fòssil: Plistocè

Estat de conservació
Classificació científica
Regne: Animalia
Fílum: Chordata
Classe: Mammalia
Ordre: Perissodactyla
Família: Rhinocerotidae
Gènere: Elasmotherium
Espècie: E. sibiricum
Nom binomial
Elasmotherium sibiricum
J. Fischer, 1809

L'Elasmoteri (Elasmotherium sibiricum, que vol dir en llatí bèstia plana siberiana). Va ser un rinoceront gegant del tamany d'un elefant que va viure a Europa i a Àsia durant el pleistocè. Potser l'elasmoteri va ser l'origen de la llegenda de l'unicorn, ja que tenia una única banya llarga i gruixuda que és el resultat de la fusió de les dues banyes que tenen altres rinoceronts, per això també es coneix l'elasmoteri com l'unicorn gegant.

[edita] Fisiologia i hàbitat

Feien uns 2 metres d'altura i de 6 a 8 metres de llargària. Podien arribar a pesar 5 tones. A diferència del seu contemporani rinoceront llanut. Els elasmoteris tenien una única banya de 2 metres . Les seves potes estaven pensades per correr a les estepes de l'edat de gel. Les pelculiaritats morfologiques de l'elasmoteri han fet que hi hagi dues teories sobre el seu hàbitat. Degut a que la la morfologia dental i craneal es possible que visquessin en un biòtop riberenc, però les seves potes llargues fan pensar que vivien a l'estepa. També és molt probable que visquessin en els dos llocs.

[edita] Possibles testimonis històrics

Encara que es creu que l'elasmoteri es va extingir a la prehistòria, hi ha qui creu que va durar el suficient perquè fos recordat en les llegendes Evenkis. El viatger musulmà Ibn Fadlan que va viatjar per l'Orient Pròxim i Àsia Central al segle x, va descriure un animal més petit que un camell, però més alt que un toro. El seu cos és com el d'una mula i la seva cua és la d'un toro. Al mig del seu cap té una banya que es va estretant, fins que el final és com la punta d'una llança.

[edita] Vegeu també


Aquest article sobre mamífers prehistòrics és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres Viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.