[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

El Viejo Topo - Viquipèdia

El Viejo Topo

De Viquipèdia

El Viejo Topo és una revista cultural i política espanyola, editada entre 1976 i 1982 i des de desembre de 1993 a l'actualitat.

Taula de continguts

[edita] Primera etapa

Primera Època: de 1976 a 1982: Va arribar als 69 nombres més edicions monogràfiques amb numeració independent. És la seva etapa més important, ja que es va convertir en un èxit de vendes i en referència del pensament d'esquerra en l'Espanya de l'època (Amando de Miguel i altres). A la seva ombra va sorgir altra revista de no menor influència, encara que molta menys llençada (Transición), més orientada a l'anàlisi socioeconòmica.

[edita] La segona etapa

Al desembre de 1993 El Viejo Topo va iniciar una segona etapa que, com la primera, pretén renovar des d'una perspectiva crítica un panorama que comprèn ho econòmic, ho social, la cultura, la ciència, el poder i la seva negació, la política i el pensament.

[edita] Col·laboradors

La majoria de col·laboradors són de l'òrbita marxista, i en ella poden trobar-se col·laboracions d'autors com Samir Amin, Jorge Verstrynge i Antonio Fernández Ortiz. La revista no retribuïx les col·laboracions. Forma parteix de la Associació de Revistes Culturals d'Espanya.

[edita] A més

[edita] Vegeu també

[edita] Enllaços externs