[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

El Farró - Viquipèdia

El Farró

De Viquipèdia

Plaça de Sant Joaquim, que rep el seu nom de Joaquim Ferrer i Mandri, i exemplifica el fenomen molt freqüent a Sant Gervasi que els carrers reben el nom del propietari que urbanitzà l'indret o del seu hagiònim.
Plaça de Sant Joaquim, que rep el seu nom de Joaquim Ferrer i Mandri, i exemplifica el fenomen molt freqüent a Sant Gervasi que els carrers reben el nom del propietari que urbanitzà l'indret o del seu hagiònim.

El Farró és un barri de Barcelona, situat a la part més oriental del districte de Sarrià-Sant Gervasi. Està ubicat entre la Vila de Gràcia a l'est, Vallcarca al nord-est, el Putget al nord i Sant Gervasi de Cassoles al sud i a l'oest. Amb la nova reorganització territorial de la ciutat, El Farró, juntament amb el Putget, pertany a un nou barri dins del districte Sarrià-Sant Gervasi anomenat Putget - Farró, tot i l'oposició veïnal.

Rep el seu nom de Silvestre Farró, que a principis del segle XIX hi construí les primeres cases, amb façana al carrer de les Santjoanistes, el qual dugué el nom de Farró fins els 1929.[1] Tot i això, no es començà a conformar el barri fins cap al 1850, quan Joaquim Ferrer i Mandri urbànitzà set mujades de terra que tenia en aquest sector,[1] convertint-lo en el segon nucli de Sant Gervasi (el primer, més antic, era situat al voltant del carrer de Sant Gervasi i la Bonanova).

Els seus límits són:

  • Al nord, la Ronda del Mig o Carrer del General Mitre.
  • Al sud, el carrer de Guillem Tell.
  • A l'est, el carrer del Príncep d'Astúries.
  • A l'oest, el carrer de Balmes.

És un barri residencial i familiar on hi ha unes poques botigues. Tot i així, al carrer de Pàdua hi ha una considerable activitat comercial. Socialment està considerat el barri més degradat del districte. El centre històric es troba a la plaça Mañé i Flaqué i als carrers del voltant. La majoria de carrers són estrets i alguns són per a ús preferent dels vianants.

[edita] Referències

  1. 1,0 1,1 PORTAVELLA, J. Carrers de Barcelona: Sant Gervasi. Barcelona, 2002. Ed. Ajuntament de Barcelona. ISBN 84-7609-800-6


Escut de Barcelona Aquest article sobre Barcelona és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.

Coordenades: 41° 24′ 13″ N 2° 8′ 53″ E